• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Γιορτή κρασιού Ζίτσας

Ο Δήμος, η Τοπική Κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Γιορτής κρασιού Ζίτσας» που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 18 & 19 Αυγούστου 2017.

Πραγματοποιείται ανελλιπώς εδώ και 35 χρόνια και προσελκύει στο λόφο του Μοναστηριού του προφήτη Ηλία εκατοντάδες κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες, που έρχονται να απολαύσουν το καλό Ζιτσιώτικο κρασί και να διασκεδάσουν με δημοτική παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από εκλεκτούς καλλιτέχνες.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων, η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα οινοποιεία – μέλη των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος: Κτήμα Γκλίναβος και Οινοποιείο Ζοίνος συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στα επισκέψιμα οινοποιεία τους προκειμένου οι επισκέπτες να γνωρίσουν τα μυστικά της οινοποίησης και της απόσταξης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ζίτσας και των Τοπικών Φορέων.

Πληροφορίες:

Δήμος Ζίτσας:         τηλ. 26533 60005

Κτήμα Γκλίναβος:    τηλ. 26580 22212

Οινοποιείο Ζοίνος:  τηλ. 26580 22297
.

Εγγραφή στο Newsletter