Νεα

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων

Γιορταστικά, λαμπερά και κυρίως Χριστουγεννιάτικα θα είναι αυτή τη φορά «Τα ΒορΟινά» που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival 2016, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, από τις 6 το απόγευμα, έως τις 10 το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Electra Palace Thessaloniki».

Η πλέον δημοφιλής οινική εκδήλωση στην Ελλάδα «Τα ΒορΟινά» για πρώτη φορά στολίζεται με τα χρώματα των Χριστουγέννων και σας προσκαλεί σε μία ανεπανάληπτη γευσιγνωσία με εκλεκτά, σπάνια και ιδιαίτερα κρασιά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

περισσότερα

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων των οινοποιείων - μελών της ένωσης οινοπαραγωγών Οίνοι Βορείου Ελλάδος "Τα ΒορΟινά στην Αθήνα", θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα από 12:00 έως 20:00.

Πρόγραμμα:

Επαγγελματίες: 12:00 - 15:00, Δωρεάν με προεγγραφή

Καταναλωτές:    15:00 - 20:00, Κόστος:  Με προεγγραφή 5€, Χωρίς προεγγραφή: 8€

Η προεγγραφή θα γίνεται στο site: www.voroina.gr

Περίσσότερες πληροφορίες: www.voroina.gr , τηλ: 2310281617 , 231028163

περισσότερα

Δελτίου Τρύγου 2016 - Βόρεια Ελλάδα

Για τους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας το 2016 χαρακτηρίστηκε από ήπιο χειμώνα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχοπτώσεων, κάτι που οδήγησε σε πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών των πρέμνων. Την περίοδο της άνοιξης οι θερμοκρασίες ήταν κανονικές ενώ οι βροχοπτώσεις τον μήνα Μάιο περιόρισαν τα ποσοστά καρπόδεσης, οδηγώντας σε μια μείωση της παραγωγής από 5-30% ανάλογα με την ποικιλία, κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές.
Ακολούθως, τους καλοκαιρινούς μήνες επικράτησαν γενικά ξηροθερμικές συνθήκες, με απουσία βροχοπτώσεων, υψηλές θερμοκρασίες ημέρας και ήπιες το βράδυ, συμβάλλοντας στην πρώιμη εμφάνιση του περκασμού και στην ομαλή περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών.

περισσότερα

προγραμμα εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter