Νεα

Δελτίου Τρύγου 2016 - Βόρεια Ελλάδα

Για τους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας το 2016 χαρακτηρίστηκε από ήπιο χειμώνα με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και απουσία βροχοπτώσεων, κάτι που οδήγησε σε πρώιμη έκπτυξη των οφθαλμών των πρέμνων. Την περίοδο της άνοιξης οι θερμοκρασίες ήταν κανονικές ενώ οι βροχοπτώσεις τον μήνα Μάιο περιόρισαν τα ποσοστά καρπόδεσης, οδηγώντας σε μια μείωση της παραγωγής από 5-30% ανάλογα με την ποικιλία, κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές.
Ακολούθως, τους καλοκαιρινούς μήνες επικράτησαν γενικά ξηροθερμικές συνθήκες, με απουσία βροχοπτώσεων, υψηλές θερμοκρασίες ημέρας και ήπιες το βράδυ, συμβάλλοντας στην πρώιμη εμφάνιση του περκασμού και στην ομαλή περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών.

περισσότερα

Τα μαγικά ΒορΟινά, η εκδήλωση του κρασιού της καρδιάς μας!

Τα μαγικά ΒορΟινά, η εκδήλωση του κρασιού της καρδιάς μας!

Μία ακόμη εκδήλωση των ΒορΟινών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

3.200 επισκέπτες, μέσα σε 4 μόνο ώρες, ένα ανεπανάληπτο κοινό φίλων του κρασιού, καταναλωτές και επαγγελματίες από όλη τη βόρειο Ελλάδα αλλά και από άλλες περιοχές, ακόμη και από το εξωτερικό, ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον στο κάλεσμα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», να γνωρίσουν και να γευθούν τους οίνους και τα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

περισσότερα

Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

Το Κτήμα Χατζηβαρύτη σας προσκαλεί στο οινοποιείο του για το μεγάλο γλέντι για την απόσταξη του τσίπουρου, συνοδεία με τα χάλκινα της Γουμένισσας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε έτος, το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου, που φέτος είναι στις 5 Νοεμβρίου 2016.

Κατά την επίσκεψη σας στην Γουμένισσας μπορείτε να περπατήστε στους δρόμους της, θαυμάζοντας την Μακεδονική αρχιτεκτονική της και να ξαποστάσετε σε κάποιο από παραδοσιακά καφενεία της. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Μακεδονικό Λαογραφικό Μουσείο, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή ανακαλύψετε τις φυσικές ομορφιές του καταπράσινου Πάικου.

περισσότερα

προγραμμα εκδηλωσεων

της Οίνοι Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter